"Nesten"

Er det et ord jeg misliker, så er det “nesten”. Det er en formildende form for “det gikk ikke.” Dessverre er det også dekkende for årets valg.

For FrPs del ble det jo som kjent en halvering av antall mandater. Selv var jeg 37 personstemmer unna å komme inn i Bystyret. 37 stemmer, av FrPs 13 477 stemmer. 37 flere kryss ville gitt fast plass og større mulighet til å påvirke den politiske retningen i Bergen. Nå vet jeg ikke. Som 2. vara vil jeg sikkert få møte en del i Bystyret. Fører forhandlingene frem med Høyre og KrF blir jeg kanskje fast representant. Men det er surt at jeg må bruke ordet “nesten” for å beskrive valget.

En ting som er klart er at jeg er ferdig som heltidspolitiker når valgperioden tar slutt i Oktober. Det bestemte jeg meg for lenge siden om at det var riktig for meg, uansett valgresultat. Jeg er godt i gang med studier i sammenlignende politikk på UiB. Så får jeg se hvor jeg skal fokusere engasjementet mitt. En ting er nemlig sikkert, og det er at engasjementet og viljen til å forandre samfunnet fortsatt er sterk!

Vist 199 ganger. Følges av 1 person.
Annonse