SIAN - En farlig debatt?

I dag kommer SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) til Studentersamfunnet. Det provoserer SOS Rasisme, som varsler boikott og buing under møtet. Hva er problemet?

Jeg er nyinnmeldt i Studentersamfunnet, og ser frem til et semester fylt av debatter og nye inntrykk. Forhåpentligvis får jeg vært med på å lage til noen slike debatter senere. Jeg er stolt over at Samfunnet tar steget og inviterer SIAN til debatt. Ikke fordi jeg er enig med de, for det er jeg aldeles ikke, men fordi debatt i seg selv er viktig. For første gang møter SIANs leder “seriøse” motstandere, som han selv velger å formulere det i dagens BA. Dette gir en unik mulighet til å kontre argumentene, og se hva som egentlig bor i SIAN.

I Norge setter vi ytringsfriheten høyt, men av og til kan det virke som om ytringsfriheten er veldig porøs og selektiv. Noen skal ikke slippe til, fordi meningene deres er enten farlige eller veldig kontroversielle. Jeg tror på at å møte ytterliggående meninger med argumenter fremfor boikott fungerer. Derfor vil jeg møte på Kvarteret i kveld og lytte til begge sider.

Det betyr ikke at jeg ikke er forutinntat. Jeg vet at jeg ikke kommer til å støtte SIANs argumentasjon. Jeg tror ikke på at Norge står overfor en islamsk fare. Det vi derimot risikerer ved å boikotte frie meningsytringer er å legge oss på et illiberalt nivå, noe som absolutt ikke tjener oss som et fritt land.

Som liberalist blir jeg ganske provosert hver gang noen prøver å plassere grupper som SIAN i det politiske landsskapet. De blir nemlig ofte definert som høyreekstreme. Høyre-venstre-aksen evner ikke å forklare de voldsomme forskjellene som finnes mellom den norske høyresiden og organisasjoner som SIAN. Det blir for unyansert og for enkelt.

Som liberalist vil nok mange mene at jeg er ganske ekstrem, og at jeg selvfølgelig befinner meg på høyresiden. Men jeg er i så tilfelle ekstrem i retningen av en liten stat og at individer skal i mye større grad få bestemme over seg selv. Liberalisme er nemlig en individualistisk ideologi, som står i skarp kontrast med kollektivismen. Det er sistnevnte tankesett SIAN tilhører. De som generaliserer en hel religion på grunn av et veldig lite mindretall.

Rasisme er et resultat av den verste formen for kollektivisme, og er altså det motsatte av det liberalismen står for. Høyre-venstre-aksen blir altså for enkel. En kan ikke sette SIAN på “kartet” når det gjelder økonomisk politikk, eller hvordan en ser på personlige friheter. Alt SIAN står for er kollektivisme.

Det betyr ikke at liberalister ikke er islamkritiske. Mange av oss er tvert i mot generelt religionskritiske. Det er mange urovekkende ritualer og verdier som blir praktisert med religiøse motiver, også i Islam. Kjønnsroller er et tydelig eksempel på dette. Jeg vil ikke gå tilbake til gamle kjønnsroller, og nettopp derfor er kritikk av slike verdier viktige. Også tvungen omskjæring og tvangsekteskap er eksempel på noe som bør kritiseres – og det gjøres. Men de kan diskuteres på mange forskjellige måter, og helst bør en gå konkret inn på disse problemene. SIANs metode er helt bak mål, for der er Islam som helhet fienden, i stedet for noen enkeltverdier som langt fra alle muslimer stiller seg bak eller anerkjenner. De setter alle muslimer i samme bås og ignorerer blant annet de sekulære muslimene.

Dearborn, Michigan, har syv moskeer, en arabisk befolkning på over 33 % og har hatt praktiserende muslimer i byen i over 90 år. En representant for SIAN ville rygget når en fikk vite at dette har skjedd i en by med under 100 000 innbyggere. De ville oversett de 60 kristne kirkene som finnes i byen der, at en sharia-lov aldri har blitt diskutert og at det ikke har vært konflikter mellom kristne og muslimer disse årene.

En nyhetssak på SIANs nettside har dette som overskrift: Islam-nazistenes krigsild truer fredelige Norge. Det er så feil og det er ekstremt konspiratorisk. Men skal vi møte de til debatt? Absolutt!

Vist 1277 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Nå er vel strengt tatt SOS rasisme noen man tar seriøst lenger. Til og med grunnleggeren her i Norge ber folk å vende dem ryggen. Det skulle ikke forundre meg om at det var noen av dem som sto bak denne saken

Tror det er flere som tar SOS Rasisme seriøst enn det er folk som tror på Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad…

To personer som vil skape en massemønstring, men klarte kun å samle litt over 30? Til og med store deler av Rødt tar avstand SOS Rasisme.

SIAN har nok svært mye rett i sine uttalelser. Det er faktisk grunn til å frykte stadig økende islamisering. Det er en kjensgjerning enten man liker det eller ei!

Huff ja de 30 personene som sto og skrek vil nok overta landet hvis vi ikke er forsiktige.

Wilfred: Jeg er ikke så redd for at Norge skal bli islamisert. Det jeg er redd for erat vi kan gi opp egne verdier for å beskytte oss mot denne såkalte islamiseringen. Lemper vi på ting som personvern, rettssikkerhet og ytringsfrihet gir vi opp det som er det viktigste i Norge.

Morten: Helt enig med deg, men vi lemper i dag på rettsikkerheten, personvernet og ytringsfriheten uten at muslimene styrer. Etter 9/11 så var det mange politikere som ren frykt støttet den ene loven etter den andre som ikke var et demokrati verdig. Krigen i Irak, patriot act osv osv kom ikke fra muslimer, men vår egen paranoia.

Akkurat det jeg mente. Krigen i Irak er noe på utsiden her, men poenget er intakt. Vi demonterer noe av det liberale demokratiet for å møte illiberale krefter. Vi taper uansett hvis vi holder på slik.

Jeg syntes faktisk ikke Irak krigen er på utsiden. For hadde ikke 9/11 skjedd så ville aldri Irak krigen ha skjedd heller.

Det kunne den nok, men det vet vi ikke. Men Irak-krigen kan vi diskutere et annet sted, en annen gang. Dette er et SIAN-innlegg.

Der har gjennom de siste årene flere ganger vært tatt til orde for ettergivning overfor bl.a. islamistene,- man må ikke gjøre noe som kan støte dem, etc.etc. Noe av det mest skremmende var for noen år tilbake da der skulle bygges et kapell ved Gardermoen. Da det skulle planlegges og tegnes ble der gjort oppmerksom på at det ikke burde ha et utseende som en kristen kirke da det angivelig kunne støte noe. DA er galskapen kommet temmelig langt!!

Wilfred: Vi har kun dine ord for dette, jeg ville gjerne sett noen håndfaste fakta. Syntes du er litt vel fiksert på disse muslimene.

Dere i Venstre virker jo heller noe likegyldig til utviklingen, i likhet med SV og forsåvidt AP. Det jeg nevnte var nyhetsstoff for 2-3 år siden, og har vel ikke passet Venstre å ta særlig notis av. Men en slik sak verken kan eller skal gå upåaktet hen. Jeg hører ihvertfall ikke til dem som har tenkt å krype for krav og ønsker fra muslimsk hold!

Du har en tendens til å skrike ulv ulv der og ha en kjærlighet for overdrivelser i stor skala. hvis dette var en stor sak så burde du kunne vise meg den og ikke bare fortelle hvor fælt alt i denne verden er.

Det er ingen overdrivelser! Det er en stor og viktig sak. Men Venstre er et likegyldig og naivt parti på dette området, og hører hjemme på den rødgrønne fløyen i politikken! Det er jo Venstre som også er kjeppen i hjulet for en ny regjering fordi om FrP som det betydelige parti det er,- ønsker regjeringssammarbeid. Jeg er personlig glad for at Venstre – sammen med SV – går nedover og forhåpentligvis forsvinner fra den politiske arena om noen år.

jeg ber deg fortsatt om beviser for denne saken, ikke bare idiotiske og kunnskapsløse kommentarer om Venstre, men jeg forstå at jeg forlanger litt for mye. Jeg forstår at de å kalle folk for rødgrønne er et argument i seg selv for sånne som deg, men man blir ikke sosialister bare fordi du ikke liker dem.

Venstre er ikke kjeppen i noe som helst, det at frp ikke får flertall for en regjering er ikke Venstre sin skyld, men frp sin. Det at venstre kommer til å forsvinne har jeg hørt i snart 1 år uten at det har skjedd, merkelig nok kommer det alltid fra folk som deg. Merkelig?

Som jeg har nevnt var dette fortalt i nyhetssending for 2-3 år siden, og jeg sitter ikke med verken opptak eller utskrift av nyhetssendinger! Det skulle ikke være så vanskelig å forstå – normalt. Jeg gidder ikke å delta lenger i denne spalten med kverulanter fra Venstre. Der finnes nok av andre fordummende saker og ting å lese/høre likevel. Du behøver ikke kommentere dette innlegget – det blir ikke lest, og jeg er med dette ute av dette kverulantforumet “Politikk og Liberalisme” for godt! Takk for meg!

Wilfred: Dette er ikke et venstre-forum. Jeg er FrPer. Om du ikke takler motdebattanter så tror jeg ikke du finner ly noe sted der en faktisk diskuterer.

Jeg ber om å bli strøket i dette forumet – og at bilde fjernes. Jeg sympatiserer også med FrP. Gidder ikke debattere med kverulanter! Jeg er ganske aktiv i BA’s spalter, og finner det mer interessant.

(Foretrekker å holde meg på Origo’s Foto Museum).

Wilfred: Lytt til Morten nå og vis litt respekt for denne debatten. Jeg ber deg å legge frem bevis, men du kaller det kverulering. I tillegg er du mer interesert i å snakke om Venstre, enn å faktisk debattere temaet.

Enig Trond, en kan ikke sensurere bort det en ikke liker, det betyr at en kveler den diskusjonen en etterlyser, hvilket er så selvmotsigende at det nesten ligner sidene til AP her på origo. Alle motargumenter blir strøket.
Er det en seier å bli sensurert i en debatt som omhandler ytringsfrihet? Er det ikke å direkte “drite seg ut” å be om at andre skal sensureres i en debatt om ytringsfrihet?

Også muslimer som vil innfør sharialover i Norge har lov til å ytre seg, det er når de krysser grensen til trusler en må gripe inn. Det er ytringsfrihet, at folk sier noe vi ikke liker.

Wilfred, du kan jo ta enkelte holdninger med deg også da,til museet,for noen av de hører hjemme på et museum..Ønsker du ikke å følge debatten så trykker du bare på den gule stjernen…

Jeg trekker meg nå ut fra kverulantforumet, som tydeligvis domineres av mer eller mindre røde og islamist-diggere! Slike mennesker interesserer meg ikke.

Wilfred: Feig ut hvis du vil, de er velkommen tilbake til debatt når du bestemt deg for å opptre som et voksent menneske. Med det mener jeg legger frem beviser for påstander og ikke bare komme med idiot utsagn om andre mennesker.

Islamofilien brer om seg….

du fikk en bra av meg Wilfred, dette er ikke en islamistdigger debatt men ren uenighet og slik krydrer jo v opp så farvel til deg så får resten av kverulantene følge videre fremgang eller hva..
Braèn var ment ironisk,hvis du tar den..

Og Eurabiaideen er tatt ut av løse luften.

Tror nok at terrorangrepet som Breivik utførte har ført til at en saklig debatt om ulike problemstillinger om innvandring,- og asylpolitikken blir oversett og stigmatisert i lag tid fremover..!

Nei, det er plass til en saklig debatt om innvandring.

Annonse