Stortingskandidat

Jeg stiller som kandidat til Stortinget for Hordaland FrP. Les hvorfor her.

Det er mange gode kandidater som stiller for Fremskrittspartiet, men jeg tror at jeg kan bidra til et bedre valgresultat og et mer synlig parti. Skal vi nå ut til flere velgere må vi være synlig og appellere til flere velgere. Det er også bare positivt med konkurranse om plassene. Som parti har vi godt av å kjempe om å få representere innbyggerne i Hordaland.

Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig liberal. FrPs grunnprinsipper om mer frihet for enkeltmennesket er veldig viktig for meg. Jeg vil ha skikkelige skattekutt og ha færrest mulige offentlige inngrep. Som kandidat vil jeg representere disse prinsippene, og det har alltid et fylkeslag og en stortingsliste godt av.

Jeg vil jobbe for at FrP både blir større og klar for regjeringssamarbeid etter neste års valg. Det handler om å være troverdig, seriøs og konstruktiv. Samtidig må vi være tydelig og fremme egen politikk. For å klare det er det viktig å ha et bredt spekter av velgerappell i kandidatene. Jeg tror jeg kan være en god kandidat for å få det til.

Jeg er klar for en lang valgkamp for å bytte regjering og få FrP med i førersetet. Erfaringen fra Bergen er at Høyre har veldig godt av å ha et parti som holder de på plass. Dagens oppslag om Høyres mulige kursendring er et bevis på det. Sammen er vi veldig god, og det var derfor vi fikk til skattelette i Bergen. Det var derfor køprising ble hindret. Fordi FrP var med. Det vil jeg jobbe hver dag for å sikre at FrP er i regjering også. En ny regjering skal føre en ny politikk, ikke bare fortsette det de rødgrønne driver på med.

Jeg vil være synlig og tilgjengelig. Har du noen spørsmål eller innspill til meg er jeg tilgjengelig hver dag her på bloggen, på Facebook, Twitter og på e-post. Har du lyst til å gjøre meg en tjeneste kan du trykke her og dele siden min med vennene dine på Facebook.

Jeg håper du vil følge min valgkamp i tiden fremover. Det blir et svært spennende valg, uansett hvordan nominasjonen går. Det er på tide å bytte ut den sittende regjeringen, som ved valget har forsøkt å styre landet i 8 år. De ser slitne ut, og vi er klar til å overta.

Vist 994 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Sikter du på førsteplassen?

Nei, jeg stiller på hele listen. Der nominasjonskomitéen og -møtet vil ha meg.

Uansett så ønsker jeg deg lykke til. Jeg er uenig med deg på flere felt, men jeg tror du hadde blitt en flink stortingsrepresentant.

Hmm. Skal snakke litt utifra leveren. Førsteplassen tror (og håper) jeg er Gjermund sin. Med både Sortevik og Woldseth ute skal det litt til. Såvidt meg forstått er han populær og en av de bedre politikerene på tinget og blant frp sine velgere.

Det største problemet er likevel oppslutningen. I Bergen er den pinlig lav, tre kandidater er ikke lenger en selvfølgelighet (men meget sannsynling.) Hvis Gjermund har førsteplassen må de to andre plassene ha en kvinne utifra noen uskrevne lover. Uansett hvem det er, oppfyller du ikke de kravene :)

Tredjeplassen da? Nå må man tenke geografisk beligenhet. Med Gjermund som representant utenfor bergen vil det bli krav om en fra bergen. Stiller du som bergen eller Radøy kandidat? Du kan gjerne si at det spiller vel ingen rolle, men du vet like godt som meg at det er sannhet med modifikasjoner.

Men dette er som sagt kun skrevet med utenforstående kunnskap, det kan være at du har mer kjennskap enn meg til dette.

Jeg er ikke fra Radøy ;) Stiller forøvrig som meg selv.

Lykke til, Morten!

Takk for det, Trond og Rasmus!

Det er berettiget å ønske deg lykke til. Men husk også at verden faller ikke sammen om du ikke oppnår å bli nominert på noen av de tre første plassene. For det første er du ung og derfor kanskje burde ha litt mer “fartstid” fra næringlivet før du stiller?

I tillegg er det jo slik at om du klarer å bli nominert på en 4, 5 eller 6-plass (og de 3 første fra Hordaland kommer inn), så er du nesten sikret mulighet til å stille som vara på Stortinget noen ganger i stortinsperioden – og det kan gi deg både større tyngde og viktige erfaringer før neste valg. Og som vara får du også samme bunke saksdokumenter som stortingsrepresentantene får, noe som sikkert vi gi deg et bedre innblikk og forståelse for arbeidsbyrden seriøse stortingsrepresentanter egentlig har…

Takk for det, Jon.

Annonse