Viser arkivet for august, 2011

Meningsmålingens tyranni

Dårlige målinger er god mat for journalister. FrP synker på BAs lokale måling, men stiger på BTs måling. Variasjonene er store, men konklusjonene er alltid like bastante. Det blåser en vind, nå er det krise, full fart oppover, fritt fall. Alle disse beskrivelsene kan stemples på et parti i løpet av en uke. Derfor er det helt feil å la seg avspore fra politisk debatt, og hengi seg til meningsmålingenes tyranni.
Les mer…

Vanskelig Skysskort

BT skriver i dag om hvor vanskelig det er å få tak i Skysskort. Det er lange køer på det ene stedet en kan bestille kort. Hvor vanskelig kan det være?
Les mer…

Bør polet leve?

TV2s nyhetsside for politikk har i dag stilt spørsmålstegn ved Vinmonopolets fremtid. Her er mitt svar på om vi trenger Vinmonopolet.

Les mer…

Hva skjer med eiendomsskatten?

Hva må du betale i eiendomsskatt etter valget? Det er et spørsmål som har skapt noe storm i Bergen de siste dagene.

Les mer…

Da er vi i gang!

I går startet valgkampen. Det er nå det skal avgjøres om eiendomsskatten skal opp eller ned; om de eldre skal få mer eller mindre valgfrihet; om det kunnskapsløftet som har skjedd i Bergensskolen skal fortsette eller ikke. Heldigvis.

Det har vært noen vanskelige uker. Mitt siste blogginnlegg er fra 22. Juli, når jeg satt klistret til Twitter, nettaviser og ekstrasendinger for å få med meg det siste fra Oslo. Jeg var i sjokk over at terroren hadde nådd Oslo, og enda uvitende om det forferdelige som skulle skje på Utøya.

I Bergen FrP arrangerer vi valgkampåpning i morgen. Vi skal gjøre så godt vi kan å fokusere på egen politikk. Vi skal prøve å synliggjøre forskjellene, slik at velgerne vet mer om hva en kan velge mellom. Da må vi nok nevne de andre noe. Denne valgkampen blir nok annerledes enn det den kunne blitt. Men vi kan ikke myke den opp for mye. Forskjellene må frem, ellers er taper demokratiet.