Viser arkivet for juni, 2012

Ny (heftig) uke i DC

Forrige uke var tettpakket med program, men denne uken ser ikke slappere ut. Programmet vårt er en ting, men hele DC venter på to høyesterettsdommer, utfallet av Fast & Furious-behandlingen i Kongressen og fremtiden til studielån. Det mest omtalte er selvsagt helseloven.
Les mer…

Høring om atomvåpen

I dag skal vi på høring med Senatets utenrikskomité, der en skal diskutere New START. Det er en avtale mellom USA og Russland, som ble effektuert for 16 måneder siden, og som har som mål å redusere mengden med atomvåpen og leveransesystemer.

Les mer…

Et møte med McCain

I går fikk jet gleden av å se Senator og tidligere presidentkandidat John McCain tale, samt stille han et spørsmål om FN-involvering i Syria. På arrangementet “Getting serious on Syria” spurte American Enterprise Institute om vi kan “[…] close the Assad era without opening a can of worms?”

Les mer…

En sommer i DC

I noen uker fremover blir det nok bare oppdateringer fra USA på denne bloggen. Jeg reiser til Washington, D.C. og skal være i USAs hovedstad i tre uker.

Jeg reiser sammen med en ukjent mengde ukjente studenter, og skal bo på Georgetown University. Programmet er i regi av organisasjonen Oxbridge Learning Academy, og er et Oxford-kurs som er komprimert til tre uker. For en som er så interessert i amerikansk politikk som meg, blir dette sikkert helt fantastisk. Se bare på et utdrag fra den første ukens program:

Les mer…

Et klarere alternativ

Flere sier at det borgerlige samarbeidet fikk seg en støkk da H, V og KrF aksepterte at FrP ikke ble invitert til klimaforhandlignene. Ja, det var ikke ideelt, men det som skjedde etter at forliket var i havn har kanskje vært det største skrittet i retning en ny, borgerlig regjering.

For fire år siden ville det være utenkelig at Venstre brukte tid og krefter på å forsvare FrP i klimaspørsmålet. Det hadde ikke skjedd. Nå skjer det. På Venstre.no sa Trine Skei Grande følgende: - Siden opposisjonspartiene klarte å samle seg om mer ambisiøse klimatiltak enn de rødgrønne var villige til å gå med på, ser vi frem til å kunne forsterke klimapolitikken ytterligere etter 2013. Hvis noen var i tvil om at de borgerlige partiene kunne finne sammen, så har Ap nå klart å fjerne den.

Jeg var også skuffet da Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti lot Arbeiderpartiet herse med opposisjonen, for jeg håper virkelig at de ville kreve at også FrP fikk delta. Regjeringen brøt den første runden i klimaforhandlingene, og det har blitt klarere og klarere at grunnen var å få ut Fremskrittspartiet. Dette til tross for at FrP var med på å danne grunnlaget for opposisjonspartienes forhandlingskort. Ifølge Ketil Solvik-Olsen kunne FrP ha støttet mesteparten av forliket, men nå som vi ble dyttet ut stemmer vi bare for det vi er for og ikke den pakken som vi ikke fikk være med på å forme.

Den største faren Ap og regjeringen så, var at FrP kanskje kom til å være med på hele forliket, og for de ville det være en større krise enn å ikke få et forlik.

Blir FrP urettferdig behandlet?

Tankesmien Civita har gitt ut et notat der en sammenligner dekningen av FrP, Høyre og Ap i noen av riksavisene. Konklusjonen deres er at FrP får noe mer negativ oppmerksomhet enn andre partier. Men er dette negativt?

Tvert imot, jeg synes det er helt greit at vi får mer kritikk enn de andre partiene. I et land der “alle er sosialdemokrater” er det egentlig ganske greit å være den som får litt kjeft. Og vi får kjeft fordi vi er litt annerledes. FrP kommer med nye løsninger som kommentariatet ikke liker så godt og det mangler ikke på interessegrupper som kan kritisere FrPs løsninger. Disse stemmene må også frem i media, så det er helt greit at det skjer.

Les mer…

Ny nettside

I dag er jeg aktiv på Facebook, Twitter og på denne bloggen. Alle er på en eller annen måte knyttet sammen, men nå har jeg jobbet for å forbedre dette, slik at en bare trenger å gå et sted for å finne knytte seg til de sosiale mediene jeg bruker.

Tidligere har MortenMyksvoll.com pekt til denne bloggen, men nå er bloggen en underdel av en samleside. Samtidig har jeg gjort grep for å forbedre mulighetene for å lese på mobiltelefon. Flere og flere leser på mindre og mindre skjermer, og denne bloggen er ikke særlig mobilvennlig.

Les mer…

Et ulønnsomt begrep

I BT går Jon Hustad til angrep på Kristin Clemets tallbruk om arbeidsinnvandrere. Han mener at det ikke kan lønne seg, men hans lønnsomhetsdefinisjon er svært problematisk.

For eksempelets del vil jeg beskrive den generelle konsekvensen av dette lønnsomhetsbegrepet som Hustad bruker, for lønnsomhet handler ikke bare om arbeidsinnvandring. Det er nemlig slik at et stykke arbeid ikke blir mer eller mindre lønnsomt av at det er en norsk eller utenlandsk arbeider som står for arbeidet, så lenge arbeidet er nøyaktig det samme.

Les mer…

Hulen skal ikke stenge

Det hersker dessverre full forvirring og en god dose fortvilelse over nyheten om at Hulen må stenge. Jeg skal jobbe hardt for at dette ikke kommer til å skje.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) krever 4,9 millioner kroner fra Bergen kommune, ellers stenger de blant andre Hulen. Hulen er en ubeskrivelig viktig aktør både i studentkulturen, men også generelt for kulturbyen Bergen. Dette vet DSB som skyver populære kulturaktører foran seg i sitt uberettigede pengekrav. Det finnes sterke ord for en slik oppførsel.

Les mer…

Årets musikkopplevelse?

Denne uken har Norge hatt besøk av en rekke store artister. Jeg skal ikke bruke tid på Ozzy Osbourne, Justin Bieber, Kanye West eller Jay-Z. Mitt høydepunkt fant sted i Storelosjen på Kvarteret. Yale-koret The Whiffenpoofs besøkte Bergen og tok salen med storm!

Les mer…

Reformbehov

Jeg er over gjennomsnittet opptatt av at vi skal få en ny regjering i Norge. Men mer enn jeg er opptatt av at Siv Jensen, Erna Solberg, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide skal bli statsråder, vil jeg ha en ny politikk. Hvis en ny regjering ikke medfører en ny politikk og en reell kursendring, blir deler av poenget borte.

Les mer…